χάπιEnd

Οικιακό φαρμακείο… Κουτάκια και σωληνάρια από φάρμακα που έχουμε χρειαστεί κατά καιρούς αλλά δε χρειαζόμαστε πλέον… Και συσσωρεύονται και συσσωρεύονται… Ήρθε λοιπόν η στιγμή και η καλύτερη αφορμή, για να απαλλαγούμε από όλα αυτά τα άχρηστα και ληγμένα φάρμακα!

Η Post Bank Green Institute, θυγατρική εταιρεία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, σχεδίασε το πρόγραμμα “χάπιend” για την περιβαλλοντικά ασφαλή διαχείριση των οικιακών φαρμάκων. Το πρόγραμμα αποτελεί πρωτοβουλία του δικτύου Athens Green 360, του πρώτου επιχειρηματικού δικτύου για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Η πρωτοβουλία έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων. Στο πρόγραμμα παρέχει πολύτιμη συνδρομή το Εμπορικό Κέντρο Avenue με τη διάθεση χώρων του, στους οποίους δημιουργήθηκαν σημεία ενημέρωσης του κοινού και ασφαλούς απόρριψης των σχετικών φαρμάκων. Τη συλλογή και τη μεταφορά των φαρμάκων προς καταστροφή στο εξωτερικό έχει αναλάβει η αδειοδοτημένη για το σκοπό αυτό εταιρεία διαχείρισης και αξιοποίησης αποβλήτων Envirochem Ελλάς.

50 εκατ. συσκευασίες φαρμάκων καταλήγουν στα σκουπίδια ετησίως! Γι’αυτό πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι η αλόγιστη απόρριψη φαρμάκων, καθώς οι ουσίες τους παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο περιβάλλον, μπορούν να προσβάλλουν τη διατροφική αλυσίδα και να προκαλέσουν σοβαρές επιπτώσεις στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Γι’ αυτό, όταν θα βρεθείτε στο αγαπημένο σας Εμπορικό Κέντρο Avenue, κάντε την κίνηση mat. και συνεχίστε τα ψώνια σας με την περιβαλλοντική σας συνείδηση ήσυχη!

MAT @ Εμπορικό Κέντρο AVENUE – Λεωφόρος Κηφισίας 41-47, Παράδεισος Αμαρουσίου – Τηλέφωνο: (+30) 210 6100901. Δωρεάν άνετο parking

Tags: , ,

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.